Tast de Colònia


L'itinerari per la colònia minera Sant Corneli, comença a la cafeteria Pic i Pala amb un petit tast de la famosa coca de Cercs Amb aquesta visita a la colònia podreu descobrir com vivien els miners i veure alguns dels edificis més importants com el teatre-cinema, que fou presó per unes hores durant la revolta anarquista de 1932, l'església, l'antic forn de pa...

L’aïllament respecte a qualsevol nucli urbà proper, la manca de comunicacions i la necessitat de tenir mà d’obra estable, aconsellaren a l’industrial José Enrique de Olano, propietari de les mines més importants de la comarca, a construir habitatges i serveis bàsics per als miners.

Entre 1901 i 1904 va construir la seva residència particular allunyada de la colònia, però al peu mateix de les mines, prop de l’estació del tren “Fígols- Les Mines”, una torre historicista a manera de castell medieval, és un dels edificis més emblemàtics de la zona. Entre 1918 i 1920 s’inauguraren els edificis més importants de serveis: l’economat, les oficines, el teatre-cinema, l’escola i la residència de les monges, avui seu central del museu.


  Preu:6€

  Durada: 1:30 h

  Grup mínim: 30 persones